Wysłany: 2009-11-10, 12:05
Rozpoczęła się akcja przeniesienia elektornicznego ramienia GKFu na bardziej stabilny serwer. Ostatni pad forum & strony był dodatkowym po temu impulsem.
Oznacza to, że w ciągu kilku najbliższych dni mogą (acz nie muszą) wystąpić planowe zakłócenia w działaniu forum. Także proszę o wyrozumiałość.
_________________ Innovation, like freedom, is just another word for having nothing left to lose.
Wysłany: 2009-12-24, 04:14
Na naszym koncie (forum, strona) pojawił się wirus. Jest "w zasadzie niegroźny" ale uważajcie. Podstawowy antyvir (np darmowy Avast) powinien go wykryć i niedopuścić do replikacji.
Walczymy żeby się go pozbyć. Stay tuned.
_________________ Innovation, like freedom, is just another word for having nothing left to lose.
Wysłany: 2010-01-24, 23:19
Po kilku perypetiach, po kopniaku w dupę od miłościwie nam panującego Yogi, dzięki Pawłowi Papierkowskiemu i Cetiemu, udało się przenieść stronę i forum na nowy, stabilniejszy hosting. Po trzykroć zakrzyknijmy HURRA!
HURRA, HURRA, HURRA!
No i może dzięki temu nowemu hostingowi uda się w końcu złożyć nową stronę główną w bardziej interaktywnej niż dotychczas, blogopodobnej wersji.
Pytanie:
Kiedy nowa struktura strony/portalu GKFu?
Pytam bo:
Co jakiś czas zdarza się mi (i może jeszcze komuś) wrzucać na forum info o nowych grach. Niestety znikają one w pustce i bezpostowiu poszczególnych subfor dotyczących bitewniaków, karcianek czy erpegów, gdzie po prostu mało kto wchodzi.
Powinniśmy mieć jakąś jedną strukturę niusową, chociażby w postaci jednego megapostu pt. Nowości, gdzie wszyscy wrzucaliby takie info, które nie nadaje się do Hydeparku (gdzie nota bene wrzuca się również okołotechniczne nowinki).
Sam nie zrobię reorganizacji, bo nie mam uprawnień. Plz, admins, think it.
Ev
Już jakiś czas temu dawałem znać, że:
1. nie mam niestety wpływu na to, czy zostanie to zrobione, czy nie,
2. sam jednak tego nie zrobię, ponieważ najpierw musiałbym się tego nauczyć od zupełnych podstaw, a to (z różnych przyczyn) mi się nie uda (przynajmniej w bliskiej przyszłości).
Więc wydaje mi się, że w tym wypadku jednak nie wszystko jest w moich rękach.
Raczej niewiele, szczerze mówiąc.
Y.
PS Mamy w klubie ludzi sprawnych w kompach (w tym informatyków). Skorzystajmy z tego.
Y.
_________________ Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.